[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Kremowa zupa kokosowaPatelnia po katalońsku(kuchnia hiszpańska)l1 szklanka ryżull1 mała cukiniallfenkuł z zalewy (niekoniecznie)ll2 czerwone paprykill150 g pieczarekll4 łyżki oliwyll1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (z kostki)llsok z cytrynyll2 szczypty szafranullsólllpieprzlCebulę obrać, posiekać.Cukinię i pieczarki umyć, pokroić.Oliwę rozgrzać.Podsmażyć, wrzucając po kolei: cebulę, paprykę, pieczarki i cukinię.Na końcu wsypać ryż, dodać szafran.Chwilę smażyć, po czym zalać 2 szklankami bulionu.Dodać sól i pieprz.Dusić, dolewając porcjami resztę bulionu.Tuż przed końcem duszenia dodać pokrojonego fenkuł
[ Pobierz całość w formacie PDF ]